Pijn

Wat is pijn?

Er is een verschil tussen acute en chronische pijn welke dus niet meer weggaat. Acute pijn ontstaat vaak door schade in het lichaam. Bijvoorbeeld door een wond, zuur of extreme kou of hitte op je huid. Stel je slaat per ongeluk met een hamer op je hand. Op de plek waar de hamer neerkomt, worden de zenuwuiteinden geactiveerd, die elektrische prikkels over de pijnzenuwvezels door geven aan je hersenen.

Deze verdwijnt snel zodra de weefselschade herstelt. Maar niet bij mensen met chronische pijn. Er zijn patiënten met allerlei soorten chronische pijn, zoals pijn in rug of been, aangezichtspijn, hoofdpijn, prikkelbare darmsyndroom en zenuwpijn ten gevolge van beschadigde of zieke zenuwen

Acute pijn is een manier waarmee het lichaam laat weten dat er iets mis is en er iets aan gedaan moet worden. We voelen deze omdat zenuwuiteinden sterk geprikkeld worden of beschadigd raken, waarna de pijn via de zenuwen aan de hersenen wordt doorgegeven.
De pijn wordt meestal als ‘scherp’ of ‘schrijnend’ beschreven en is meestal goed te bestrijden met paracetamol of aspirine.

Bij chronische pijn houdt de pijn aan, maanden, jaren. Soms zelf een heel leven, wat de kwaliteit van leven verslechtert. Mensen met chronische pijn kunnen minder goed bewegen, doordat de spieren en gewrichten niet meer goed werken en hun weerstand verlaagd raakt. Goed slapen wordt een probleem, evenals de eetlust. Daarnaast kunnen chronische pijnpatiënten meestal niet zonder pijnmedicatie en niet zonder hulp van familie en vrienden, terwijl ze hen juist steeds minder zien. Werken is vaak problematisch.

Dit is waar hypnose jou zou kunnen helpen.

Met hypnose krijgen we toegang tot je onderbewustzijn, waar je het pijn signaal kan uitschakelen of de pijn kan verminderen.

Of……………………leer zelf hoe je zelf de pijn kan verminderen dan wel uitschakelen!

Dit kan al in 1 à 2 sessies.

Niet vergeten…!

Ik ben geen arts, dus als je chronische pijn of andere pijngerelateerde problemen hebt die je graag zou willen oplossen met hypnose, overleg dan eerst met je huisarts of medische specialist om je ervan te verzekeren dat de chronische pijn geen probleem is dat een onmiddellijke medische zorg vereist.

Deze pagina is enkel voor informatieve doeleinden,en is niet bedoeld als vervanging van degelijke medische advies. Daardoor is het essentieel dat ALLE pijnsymptomen medisch onderzocht zijn, om de mogelijkheid uit te sluiten dat de pijn veroorzaakt is door een serieuze onderliggende kwaal.

Kijk ook eens op:

Zonderpijnkan.nl